Uvjeti prodaje putem internet trgovine Fotopuzzle

OPĆE ODREDBE

Nositelj svih prava na internet stranicama fotopuzzle.com.hr (dalje u tekstu: Internet trgovina) je trgovačko društvo Puzzle Shop j.d.o.o. (dalje u tekstu: Trgovačko društvo). Trgovačko društvo putem navedenih stranica pruža uslugu prodaje svojih usluga i prodaje proizvoda. Korištenjem usluga Trgovačkog društva smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima prodaje (dalje u tekstu: Uvjeti) te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koje se odnose na kupovinu proizvoda ili usluga Trgovačkog društva te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (dalje u tekstu: Ugovor) između potrošača (dalje u tekstu: Kupac) kao krajnjeg kupca i Trgovačkog društva.

Pružatelj usluge internet prodaje je Puzzle Shop j.d.o.o., Castel San Pietro Terme 14, 51410 Opatija, OIB: 73505784325.

Korisnike upućujemo da se prije kupovine upoznaju s ovim Uvjetima te da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim pravima i obvezama.

Trgovačko društvo pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta u svako doba, bez obveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Trgovačko društvo pridržava pravo ukidanja usluge i promjene sadržaja kao i ostalih usluga i pod-stranica u svako doba bez obveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Trgovačko društvo pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja svojih usluga u svako doba, bez obaveze prethodne najave, uključivo i djelomično ili može u potpunosti ograničiti pristup kao i pružanje određenih usluga korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta i/ili Uvjeta korištenja.

Korištenje usluga Trgovačkog društva odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje Internet trgovine od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a Trgovačko društvo ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

UVJETI PRODAJE

Sklapanje i raskid ugovora o prodaji

Ovi Uvjeti predstavljaju ponudu Trgovačkog društva za sklapanje Ugovora te korisnik kao Kupac svojim zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Trgovačkog društva, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom, telefona s ljudskim posredovanjem i/ili bez njega, te putem interneta.

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu Trgovačkog društva na jedan od slijedećih načina:

  • dovršenjem narudžbe na stranici: fotopuzzle.com.hr
  • dovršenjem narudžbe putem bilo koje e-pošte koja završava domenom fotopuzzle.com.hr
  • dovršenjem narudžbe putem telefonskog broja 099/8446-714

U postupku narudžbe, korisnik je obvezan dostaviti valjanu adresu e-pošte, te dostaviti sve ostale tražene podatke. Svi podaci potrebni za narudžbu moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, svaki potrošač je u mogućnosti jednostrano raskinuti ne navodeći razloge za to, u roku od 14 (četrnaest) dana od isporuke proizvoda uz predočenje originalnog računa, u skladu s niže navedenim uvjetima.

Kupac je, u slučaju raskida, dužan izvršiti povrat proizvoda o svom trošku s time da proizvod mora biti neoštećen, nekorišten, u nepromijenjenoj količini te u originalnoj neoštećenoj ambalaži, u protivnom Trgovačko društvo ima pravo potraživati od Kupca nadoknadu troškova. Kupac proizvod može vratiti isključivo poštom na adresu: Castel San Pietro Terme 14, 51410 Opatija.

Raskid ugovora obavezno mora biti izjavljen u pisanoj formi i to putem obrasca za jednostrani raskid uz navođenje broja računa i opis kupljenog proizvoda ili usluge te potpisan od strane Kupca i upućen poštom na adresu: Castel San Pietro Terme 14, 51410 Opatija te se kao dan raskida smatra dan kada je Trgovačko društvo zaprimilo vraćeni proizvod. Uplaćeni novac Trgovačko društvo vraća Kupcu isključivo na bankovni račun u roku od 14 dana od zaprimljene obavijesti o raskidu ugovora.

Molimo da nas prije raskida kontaktirate putem e-pošte: complains(at)puzzle-shop.com.hr kako bismo Vam objasnili postupak vraćanja proizvoda.

Ovi Uvjeti imaju učinak i prethodne obavijesti u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača od dana kada su objavljeni na stranicama fotopuzzle.com.hr.

Autorska prava

Trgovačkog društvo radi proizvode po narudžbi i želji Kupca na temelju fotografija i ostalih materijala koje mu dostavi naručitelj te ne može znati tko polaže prava na vlasništvo fotografija, stoga, za svaku fotografiju ili bilo koji drugi sadržaj koji podliježe zaštiti temeljem odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima isključivu odgovornost snosi naručitelj koji zahtijeva izradu takvog sadržaja, te povezano sa tim naručitelj snosi i sve posljedice i rizike ukoliko se ispostavi da je predmetni sadržaj autorsko pravo treće osobe koje podliježe zaštiti.

Ukoliko se Kupac ne slaže s ovim uvjetima oko autorskih prava ili nije siguran polaže li autorska prava na dostavljeni sadržaj, molimo da u tom slučaju ne naručuje naše proizvode.

Medijske objave

Kupac ustupa pravo Trgovačkom društvu da u svrhu marketinških aktivnosti i promocije koristi fotografije izrađenih artikala bez posebne najave ili pisanog odobrenja, dok isto tako Kupac ima mogućnost zatražiti da se artikli izrađeni po njegovoj narudžbi ne objavljuju.

Uvjeti i postupak kupnje

Glavne karakteristike proizvoda, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključene narudžbe. Navedeni podaci će biti naznačeni uz svaki proizvod.

Cijena proizvoda i trošak dostave, vidljivi su na naslovnici ili u košarici ali i na stranici za narudžbu kako bi Kupac u svakom trenutku znao koliko određeni proizvod košta. Sve informacije o potvrdi narudžbe dostavit će se na adresu e-pošte Kupca navedenu u postupku narudžbe. Sve cijene su izražene u Eurima (€). U sve cijene PDV se ne obračunava temeljem članka 90 Zakona o PDV-u, budući da Trgovačko društvo nije u sustavu PDV-a.

Ukoliko Kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje e-pošte. U tom slučaju molimo Kupca da nas kontaktira na: info(at)fotopuzzle.com.hr kako bi naša služba za korisnike provjerila je li narudžba zaprimljena.

Ukoliko niste sigurni kako izvršiti kupovinu, slobodno nas kontaktirajte na: info(at)fotopuzzle.com.hr i pomoći ćemo Vam izvršiti narudžbu ili ćemo istu izvršiti u Vaše ime.

Dostava i uvjeti dostave

Cijena dostave nije uključena u cijenu proizvoda. Cijena dostave ovisi o načinu plaćanja kao i broju naručenih proizvoda. Naše proizvode šaljemo putem kurirske službe. Cijena dostave za plaćanje unaprijed iznosi € 4,00 (30,14 Kn), dok za plaćanje pouzećem pored dostave naplaćuje se i naknada od € 1,00 (7,53 Kn).

U slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, Kupca će o tome odmah obavijestiti naša služba za korisnike.

Reklamacije i prigovori

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pakiranje pošiljke. Ukoliko pakiranje pošiljke ima vidljivih oštećenja/nedostataka, preporučujemo da Kupac odbije preuzimanje paketa i o tome izvijesti kurirsku službu kao i Trgovačko društvo. Ukoliko Kupac primi paket, Trgovačko društvo će smatrati da na proizvodu nije bilo fizičkih oštećenja.

Kontaktirati nas možete na: complains(at)puzzle-shop.com.hr.

Sukladno članku 10 stavka 3 ZZP (NN 79/07,125/07, 79/09 i 89/09,133/09, 78/12, 56/13 i 41/14,110/15), Trgovačko društvo Vam omogućuje da svoje pisane prigovore vezane uz web naručivanje kao i reklamacije vezane za nedostatke proizvoda možete se putem evidencije koja se nalazi u našem operativnom uredu ili izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte: 

  • e-pošte: complains(at)puzzle-shop.com.hr
  • na adresu: Castel San Pietro Terme 14, 51410 Opatija.

U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora, zamjena proizvoda ili povrat uplaćenog iznosa. U svim navedenim slučajevima, Kupac je dužan izvršiti povrat proizvoda koji mora biti neoštećen, nekorišten i u nepromijenjenoj količini te u original tvornički zapakiranoj ambalaži, uz predočenje originalnog računa. U protivnom reklamacija se neće uvažiti. Proizvod se može vratiti isključivo poštom na adresu: Castel San Pietro Terme 14, 51410 Opatija.

U slučaju opravdane reklamacije trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi Trgovačko društvo.

U slučaju spora oko opravdanosti reklamacije i/ili načina na koji je proizvod vraćen proizvod će se dati na vještačenje vještaku ili stručnoj pravnoj osobi. U slučaju da se vještačenjem utvrdi opravdanost reklamacije, sav trošak zamjene proizvoda snosi Trgovačko društvo, a u slučaju neopravdane reklamacije trošak će snositi Kupac.

Regulativom EU od 15. 2. 2016. diljem cijele Europske unije sporove vezane uz online kupovinu biti će moguće riješiti putem platforme o kojoj možete pročitati i pristupiti putem:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage.

Način i postupak plaćanja

Plaćanje cijene proizvoda i troškova dostave može se izvršiti na jedan od slijedećih načina:

Plaćanje po ponudi. Za sve proizvode iz ponude postoji opcija plaćanja po ponudi kako bi se smanjio trošak dostave. Nakon potvrde narudžbe, Trgovačko društvo će proslijediti podatke za plaćanje putem e-pošte. Nakon primitka uplate na žiro-račun Trgovačko društvo u skladu s predračunom pokreće se postupak izrade i isporuke proizvoda. Ponuda se može platiti putem opće uplatnice u svim poslovnicama banaka, FINA-e ili uredima Hrvatske pošte ili putem internet bankarstva bilo koje banke u kojoj je otvorena mogućnost takvog načina plaćanja. Ponuda za plaćanje vrijedi koliko je istaknuto na istoj ili u slučajevima kada nije istaknuto onda vrijedi 5 (pet) radnih dana, a nakon isteka roka plaćanja ukoliko ponuda nije plaćena, Ugovor se automatski raskida te time i poništava narudžba.

Plaćanje pouzećem. Prilikom preuzimanja pošiljke dostavljaču se plaća cjelokupni iznos naznačen na računu koji uključuje i trošak dostave. 

ZAŠTITA PODATAKA PRI KUPOVINI

Trgovačko društvo se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost svojih korisnika te će podatke koristiti i obrađivati isključivo u svrhu i namjenu određenu ovim Uvjetima. Trgovačko društvo može prikupljati osobne podatke korisnika, kao što su ime i prezime, adresa, telefonski broj, OIB, datum rođenja ili adresa e-pošte.

Trgovačko društvo će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu ispunjena ugovornih obveza te što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba, navika i zahtjeva korisnika kao i daljnjeg razvijanja te kvalitetnijeg pružanja svih usluga Trgovačkog društva. Trgovačko društvo prikuplja, obrađuje i objavljuje podatke o korisnicima koji se odnose na način uporabe Internet trgovine bez otkrivanja identiteta korisnika i/ili osobnih podataka koji omogućuju otkrivanje identiteta korisnika.

Trgovačko društvo prikuplja i bilježi podatke o IP-adresi (Internet Protocol Address) korisnika ili o lokaciji računala za potrebe sistemskog administriranja, rješavanja kvarova, potvrde preuzimanja sadržaja ili unapređivanja tehničkih aspekata internetskog servisa. Trgovačko društvo će automatizirano bilježiti podatke o navikama korištenja svojih korisnika, među ostalim i zapisničku datoteku o posjećenosti određenih stranica i/ili sadržaja. Takve podatke Trgovačko društvo će koristiti isključivo u svrhu unapređivanja svoje usluge te prilagodbe i individualizacije promotivnih aktivnosti prema potrebama pojedinog korisnika.

KOMUNIKACIJA TRGOVAČKOG DRUŠTVA S KORISNICIMA

Kupovinom ili registracijom na stranicama fotopuzzle.com.hr dajete suglasnost da Vas Trgovačko društvo u svrhu promocije usluge i proizvoda može putem elektroničke pošte, adrese ili telefonskog broja obavještavati o promjenama, popustima, akcijama ili proizvodima. Korisnik može u svakom trenutku opozvati navedenu suglasnost.

Ovi Uvjeti objavljeni su dana 01.01.2021. na  www.fotopuzzle.com.hr

Zadnja izmjena: 28.01.2022.